Amennyiben éppen átalakítjuk otthonunkat, vagy épp egy túlzsúfolt raktárhelyiséget ürítünk ki, biztosan szükségünk lesz a konténerrendelésre. Természetesen a legtöbb dolgot el lehet helyezni a kiszállított konténerbe, de vannak szabályok, melyeket mindenkinek be kell tartania.

A következő anyagok rendkívüli környezetkárosító hatással vannak, amennyiben rosszul kerülnek lerakásra, elhelyezésre.

1. Festékek, ragasztók, oldószerek

A ház körüli felújítási, javítási munkákhoz szükséges festékek, ragasztók, oldószerek esetén mindig megmarad egy kevés vegyszer. Ezt jellemzően nem dobjuk ki azonnal, hanem félretesszük a garázsba, vagy egy polcra, ha további javításra lenne szükség. Ha ezek az anyagok feleslegessé válnak, nagy lehet a kísértés, hogy csak bedobjuk a szemétbe a többi hulladék mellé. Ez nagyon meggondolatlan döntés lenne, hiszen ezekben olyan vegyszerek és olajok találhatóak, melyek kiömlése esetén komoly környezetkárosító hatással vannak.

2. Az autó működéséhez szükséges folyadékok, anyagok, alkatrészek

Ezeket egyre kevesebben cserélik otthon, de ha mégsem szervizbe visszük az autónkat, hanem otthon cseréljük le például a motorolajt, mindenképpen ügyeljünk arra, hogy megfelelően tároljuk és szállítsuk el a lerakóba.

Ezen kívül semmiképpen se helyezzük el a hulladék közé az autó elektronikai egységeit, gumit, vagy akkumulátort!

3. Rovarirtó szerek, növényvédő szerek

A különböző rovarirtó szerekkel természetesen nem kis mennyiségben van probléma, az előírások betartásával a kertünkben gond nélkül használhatjuk ezeket hosszú éveken keresztül. Nem magukkal a szerekkel van probléma, hanem a bennünk található anyagok koncentrációjával. Mivel ezek jól oldódnak vízben, így különösen veszélyesek a felszín alatti és a felszíni vizekre, ezek élővilágára.

4. Elektronikai hulladék

Az elektronika hulladékok például: régi tévé, hűtő, számítástechnikai eszközök, lámpa, irodai elektronikus eszközök. Ezek amiatt igényelnek speciális kezelést, mivel veszélyt jelentenek a környezetre fémtartalmuk, festék- és vegyszertartalmuk miatt is.

5. Gyógyszerek

Szinte mindenki tart otthon kisebb-nagyobb házipatikát. Ha gondosan átnézzük és találunk lejárt szavatosságú gyógyszert, ezeket is mindenképpen külön kezdjük el gyűjteni. Próbáljuk meg a közeli patikába visszavinni ezeket, bár sajnos nem mindenhol van a leadásra lehetőség. Sose dobjuk a szemétbe, mivel ezek vegyi anyag koncentrátumok, így jelentős kockázatot jelentenek környezetünkre, élővilágunkra nézve.

Amennyiben konténer szállításra van szüksége, hívjon minket a +36 70 368-5824 telefonszámon!

Árainkról a következő linken tájékozódhat: KONTÉNER ÁRAK

A konténer rendelés előtti hasznos tudnivalókat a következő linken találja: KONTÉNER RENDELÉS ELŐTT

 

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!