Természetesen tudjuk, hogy ha már jó néhány éve él valaki egy lakásban, házban, akkor hajlamos sok dolgot felhalmozni. Arra is megvan az esély, hogy túl sokat… Vannak olyanok, amik hasznosak lehetnek, de olyanok is, melyek teljesen feleslegesek. Elképzelhető az is, hogy érzelmi kötődésünk van jelentéktelen dolgokhoz. Emiatt viszont előfordulhat, hogy folyamatosan gyűlnek a teljesen felesleges dolgok a házunkban. Nem egyszerű bevallani magunknak, hogy olyan dolgokhoz kötődünk, amikhez nem kellene, de van néhány jel, amire érdemes lehet odafigyelni.

1. Ruhák, amik esetén arra várunk, hogy újra beleférjünk

Az otthonunkban jellemzően 3 típusa van a ruháknak:

  • rendszeresen viselt ruhák
  • ruhák, amiket soha többet nem szeretnénk hordani
  • ruhák, amikbe újra bele szeretnénk férni

Az viszonylag könnyű feladat, hogy azoktól a ruháktól szabaduljunk meg, amiket soha többet nem szeretnénk hordani. A nehezebb feladat az, hogy vannak olyanok, amiket nagyon szeretünk, de valami miatt nem jók már ránk. Sokan megpróbálják meggyőzni magukat, hogy ezek jók lesznek még egyszer, de ez a nap jellemzően soha nem jön el. Nehéz feladat, de kárpótolni fog, ha végre újra elférünk a szekrényünkben!

2. Azon kapjuk magunkat, hogy sosem találunk semmit

Miért nincs kéznél sosem egy jó csavarhúzó? Hol van a mérőszalag, amikor le akarunk mérni valamit? Rendszerint egyszerű a válasz. Annyi dolgunk van, hogy mindig megpróbálunk mindent a legjobb helyre tenni (itt biztos eszembe fog jutni, mert ez a legjobb hely!), viszont gyorsan elfelejtjük, hogy mi is volt az a tökéletes hely. Ha bárki észreveszi magán, hogy folyamatosan keresi a tárgyait a lakásban, akkor gondolkozzon el azon, hogy a felesleges dolgoktól megszabadul, így könnyebben lesz mindennek valódi helye.

3. A ruhák hetekig a széken vannak

Ha azt vesszük észre, hogy hetekig hevernek egy széken, fotelben a ruháink, viszont ezek egyáltalán nem hiányoznak, akkor könnyen elképzelhető, hogy több ruhánk van, mint amennyire valóban szükségünk lenne.

Ahelyett, hogy hetekig tartanánk ruháinkat egy székben, miért nem válogatjuk át, hogy mi az, amire valóban szükségünk van és mi az, amit például el lehetne adományozni? Sok ember van, akinek valóban szüksége lenne azokra a ruhákra, amiket mi egyszerűen csak a földön, széken hagyunk heverni.

4. Plusz dolgok, amire egyszerűen nincs szükségünk

Sok ember házában vannak olyan dobozok a pincében, padláson, amikhez évek óta hozzá sem nyúltak. Rendszerint ezek olyan plusz dolgok, amiket félrerak az ember „vészhelyzet” esetére, például egy rokonoktól kapott nem túl szép tányérkészlet, vagy egy leváltott télikabát. Ezek esetén győzködhetjük magunkat, hogy szükség lehet még ezekre, de szögezzük le, megvolt az oka annak, hogy miért kerültek ezek a padlásra, vagy a pincébe. Az ok pedig, hogy ezeket nem szeretnénk használni, nagy valószínűséggel nem is fogjuk soha többet. Kérdezzünk körbe a barátoknál, családban, hogy bármire szükségük van-e ezek közül, vagy adományozzuk el ezeket is!

5. A szemetes fiók

Szinte mindenkinek van egy szemetes fiókja… Ez elsőre teljesen természetesnek tűnik, de ha egy kicsit jobban belegondolunk, akkor elég furcsa.

Ezekben a fiókokban azok a dolgok találhatóak, melyeknek egyébként nem tudtunk megfelelő otthon találni. A legtöbb dolog ebben a fiókban valóban szemét, néhány pedig jobb helyet érdemelne. A plusz csavarhúzó a többi csavarhúzó mellett kellene, hogy legyen, a gombok és tűk pedig a varrókészletben. Ha jobban körbenézünk abban a szemetes fiókban sok dolgot fogunk találni, amire igazából nincs is szükségünk.

Ideje konténert rendelni!

A selejtezést minden évben érdemes egyszer, vagy kétszer elvégezni. Első körben mindenképpen próbáljuk meg eladni, eladományozni, odaadni másoknak a számunkra felesleges dolgokat. Amikor viszont már csak olyan dolgok vannak, amikre másoknak sincs szüksége, akkor rendeljünk egy konténert, ezt helyeztessük el a megfelelő helyre és dobjuk ki a felesleges tárgyakat!

Amennyiben konténerszállításra van szüksége, hívjon minket a +36 70 368-5824 telefonszámon!

Árainkról a következő linken tájékozódhat: KONTÉNER ÁRAK BUDAPESTEN

konténer rendelés előtti hasznos tudnivalókat a következő linken találja: KONTÉNER RENDELÉS ELŐTT

 

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!