Felújítás előtt az első lépés minden esetben az épület, vagy az épület egy részének kiürítése. Érdemes minden esetben egy szelektálással, lomtalanítással kezdeni, hogy már csak a későbbiekben is szükséges tárgyak, eszközök, bútorok maradjanak meg, ezeknek a letakarásáról, biztonságba helyezéséről kelljen csak gondoskodni. Szélsőséges esetben akár egy raktár is szükséges lehet, hogy értéktárgyainkat megkíméljük a porosodástól, sérüléstől, illetve hogy egyszerűbb legyen az egész épület felújítása, ne kelljen szobáról szobára, egyesével haladni.

A 4 leggyakoribb feladat teljes lakásfelújítás esetén

Padlószőnyeg és padlóburkolatok

Amennyiben a lakásban padlószőnyeg található, érdemes ezeket teljesen felszedni, amennyiben ragaszkodunk ehhez a megoldáshoz, akkor is időnként érdemes cserélni. A padlóburkolatokat érdemes alaposan megvizsgálni, például a parketta esetén első lépésben érdemes megvizsgálni az aljzatot is. Elképzelhető, hogy a parketta hibáját a rossz beton, vagy elkorhadt párnafák okozzák. Amennyiben gond van az aljzattal, akkor az egészet fel kell bontani, viszont ekkor érdemes azt is számításba venni, hogy a felszedett parketta megtisztított állapotban visszarakva valóban azt az eredményt nyújtja-e, amit látni szeretnénk. Optimális esetben viszont elegendő csak egy csiszolás és lakkozás a már megérett, kimozgott parkettánknak. A járólap esetén is érdemes megvizsgálni, hogy egy alapos tisztítással és például egy fuga felújítással orvosolható-e a probléma, vagy valóban szükséges a teljes újraburkolás.

Burkolatok, csempék

A felújítás során elképzelhető, hogy csempéinket is újabbakra szeretnénk cserélni a konyhában, fürdőszobában. Mielőtt elkezdjük a bontási munkákat, győződjünk meg itt is arról, hogy nem elegendő-e a felújítás, vagy akár a csempefestés.

Beépített bútorok

A felújítás alkalmával lecserélhetjük beépített bútorainkat, például konyhaszekrényünket vagy akár a gardróbot is. Ha ezt nem tudjuk elajándékozni, felajánlani rászorulóknak, mert olyan rossz állapotban van, akkor mindenképpen készüljünk fel a nagy mennyiségű hulladékra!

Falfestés

A festékek mellett ne felejtsünk el beszerezni takarófóliát, papírt és ragasztószalagokat se! Bútorainkat takarjuk le, a képeket csomagoljuk be papírba, a padlót pedig fóliázzuk le! Ha már több alkalommal volt festve lakásunk, érdemes lehet a felső, megvastagodott réteget lecsiszolni. A következő lépés a falak javítása, glettelése, ezután következhet csak a festés.

Konténer rendelés, sittszállítás

A fentiekben láthattuk, hogy a leggyakoribb felújítási munkálatok során rengeteg hulladék keletkezik, aminek az elszállítására a legegyszerűbb megoldás a konténer rendelés, illetve a sittszállítás. A projekt tervezése során ne felejtse el, hogy amennyiben közterületen szeretné elhelyezni a konténert, akkor területfoglalási engedélyt kell kérnie! Ha a saját telkén szeretné elhelyezni, akkor könnyebb dolga van, hiszen csak meg kell találni a megfelelő helyet számára. Cégünk rendelkezik 4, 5, 6 és 8 m3-es konténerekkel, amennyiben pedig bizonytalan a szükséges méretben, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 70 368-5824 telefonszámon és tapasztalt kollégáink segítenek a választásban! Mivel a legtöbb kivitelezési, felújítási munka tavasztól őszig tart, így a szükséges időpont előtt minimum 4-5 munkanappal rendelje meg szolgáltatásunkat!

Nézze meg árainkat: KONTÉNER RENDELÉS ÁR

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!