Mielőtt megrendeljük a konténert, minden esetben fel kell becsülnünk, hogy várhatóan mennyi szemetet, hulladékot szeretnénk elszállíttatni. Bejegyzésünkben szeretnénk egy kis segítséget adni ügyfeleinknek, hogy melyik konténert rendeljék meg.

 

A 4m3-es és az 5 m3-es konténer

Ezek a konténerek általában a kisebb felújításokhoz, lomtalanításokhoz használatosak. Ha például felújítjuk fürdőszobánkat, a régi csempéket el kell távolítani a falról, a régi bútoroktól meg kell szabadulnunk. Ha csak lakásunk egy részét újítjuk fel, ideális megoldás egy 4m3-es vagy egy 5m3-es konténer. Természetesen, ha már hulladékszállítást kérünk, érdemes egyben szelektálást végezni otthonunkban, hogy egyben elszállításra kerülhessenek a nem használt tárgyak, ruhaneműk. Ha felújításra készülünk lakásunkban, sose felejtsük el a költségvetésből a sittszállítás, szemétszállítás díját sem! Ezek a konténer méretek ideálisak a lomtalanítás, vagy akár a tavaszi nagytakarítás alkalmával is. Ebben az esetben érdemes az egész házunkban, illetve a kertben is szelektálást végezni.

 

A 6m3-es és a 8m3-es konténer

Abban az esetben, ha nem csak egy kisebb felújításról van szó, hanem több helyiség is átépítésre, átalakításra kerül, mindenképpen érdemes nagyobb konténert rendelni. Sokan nem gondolják elsőre, hogy a munkák során mennyi hulladék fog keletkezni, így kisebb konténert rendelnek, mint amekkorára végül szükségük lesz. A hulladék mennyiségének becslése nehéz feladat, mivel nem ez teszi ki ügyfeleink mindennapjait. Tapasztalatunk alapján azt javasoljuk, hogy inkább egy mérettel nagyobb konténert rendeljen, így biztosan nem kell egy újabbat kérni néhány lom miatt.

 

A felújításokon kívül mikor lehet még szükségünk konténerre?

 

Konténer bérlés költözéshez

A konténerek még rendkívül hasznosak lehetnek költözés alkalmával is. Ha például eladtuk lakásunkat és új házba költözünk, mindenképpen érdemes használati tárgyainkat, ruháinkat átválogatni, a bútorokat felmérni, hogy már csak azokat kelljen költözetni, amire tényleg szükségünk van. A még jó állapotban lévő, de nem szükséges tárgyakat érdemes beadni egy charity shopba, vagy hajléktalan szállóra, hogy a rászorulóknak segítsünk ezzel. A lomoknak, hulladékoknak pedig a mennyiségtől függően rendeljünk konténert!

 

Kerti munkák

Minden évben az első napsütéskor elkezdünk gondolkozni, hogy miként alakítsuk ki kertünket ebben az évben. Tavasszal a kerti munkák során rengeteg hulladék keletkezik, viszont szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy a zöld hulladék égetése egész Budapest területén szigorúan tilos, akár komoly büntetést is kiszabhatnak miatta. Sajnos sokszor előfordul, hogy a zöldhulladékok bezsákozott állapotban elhelyezésre kerülnek a közterületeken, mely szintén nem szabályos. A zöldhulladék esetén jó megoldás lehet a komposztálás házilag, elszállíttathatjuk az FKF-el (ekkor a zsákozást, aprítást, minden nekünk kell végezni), elszállíthatjuk egy közeli hulladéklerakóba saját kezűleg, vagy ehhez is rendelhetünk konténert.

 

Cégünk több, mint 20 éve foglalkozik konténer szállítással, sittszállítással. Amennyiben konténerre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 70 368-5824 telefonszámon!

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!