Minden év 3. szombatján kerül megünneplésre a Takarítási Világnap. De mi is ez az esemény? A Takarítási Világnap az egyik legnagyobb hulladék gyűjtési összefogás, mely 157 országon ível át, hogy a bolygónkat egy tisztább hellyé varázsolja. Ezen a napon önkéntesek fognak össze, hogy megszabaduljanak a hulladéktól a vízpartokon, folyóknál, erdőkben és az utcákon. A kezdeményezés 2008-ban indult Észtországban, 50.000 ember fogott össze, hogy kitakarítsa az egész országot 5 óra alatt. Aznap futótűzként terjedt a kezdeményezés híre az egész világon. 11 évvel később ez az egyszerű ötlet milliókat mozgat meg. Mára a Takarítási Világnap már sokkal többé vált, mint hogy egyszerűen az emberek szemetet szednek. Iskolák, cégek, önkéntesek, fiatalok, öregek, szegények, gazdagok, mindenki részt vesz. Ne feledjük, minden országot érint a helytelenül kezelt hulladék problémája, de hosszú távon ez élet-halál kérdése.

Mit tehetünk a Takarítási Világnapon?

  1. Hulladékgyűjtés

Jelentkezzünk önkéntesnek, vagy egyszerűen csak menjünk el a közeli erdőbe szemetet szedni! Vigyünk egy zsákot magunkkal a természetjáráshoz és ha eldobott hulladékot találunk, szedjük fel és vigyük el a hulladéklerakóba! A család számára rendkívül jó program az őszi séta, környezetünket pedig minden egyes felszedett szeméttel jobbá tesszük.

  1. Otthoni nagytakarítás

Amennyiben a Takarítási Világnapot otthon szeretnénk megünnepelni, rendkívül jó lehetőség, hogy átnézzük a rendszeresen használt vegyszereket! Keressünk olyanokat, melyek környezetbarátok, cseréljük le a kemény vegyszereket!

  1. Lomtalanítás

Ahogy már előző bejegyzéseinkben is szó esett róla, érdemes a házunkat időnként átnézni, elvégezni a szükséges lomtalanítást. Nézzük át ruháinkat, a tároló helyiséget, a padlást, garázst, hogy az évek alatt mik gyűltek fel, melyekre egyáltalán nincs szükségünk. A számunkra felesleges holmikat átválogatás után el lehet adományozni a rászorulóknak, egy részét el lehet adni az online felületeken, a maradékot pedig érdemes kidobni, nem kell kerülgetni otthon a lomokat!

Konténer bérlés

Talán nincs is megfelelőbb idő a lomtalanításra, mint az ősz! Vége a nyári programoknak, de még nincs hideg a munkához. A feleslegessé vált holmiknak érdemes konténert rendelni, hogy megfelelő módon elszállításra, majd kezelésre kerülhessenek a hulladékok. Ünnepelje tiszta, rendezett lakással a Takarítási Világnapot!

Konténer rendelés Budapest

Ha nagytakarítást, lomtalanítást végez házában, vagy épp egy építési, felújítási munkán van túl, érdemes konténert bérelni a hulladékszállításhoz. Ez lehetőséget teremt arra, hogy egyben megszabaduljon az építési törmelékektől, hulladékoktól, vagy akár lomoktól, bútoroktól is.

Ha Önnek is konténer szállításra van szüksége, hívjon minket a +36 70 368 5824 telefonszámon!

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!