Napról napra egyre szebb idő van, egyre többek számára érik meg a döntés, hogy a lakásukat, vagy bizonyos helyiségeket felújítanak, korszerűsítenek a tavasz során. Ha folyamatosan karbantartjuk lakásunkat, az egyszeri, nagyobb felújítási költséget el tudjuk kerülni, egy kis kreativitással pedig akár a legújabb trendeket is otthonunkba varázsolhatjuk!

A lakásfelújítás leggyakoribb részei

Festés

Néhány évente elkerülhetetlen, hogy egy tisztasági festéssel felfrissítsük lakásunkat. A festéshez a legjobb a tavaszi időszak, mert ilyenkor már megfelelően tudunk szellőztetni, akár a csiszolás, akár a száradás fázisában. Könnyen feldobhatjuk az unalmas, egyszínű falakat azzal, ha például színes, különleges tapétákat használunk az egyik falfelületen, például az ágy vagy az étkezőasztal mögötti falon.

Burkolatok

Elképzelhető, hogy nem szükséges a teljes burkolat cseréje a lakásban, mielőtt elkezdődne a bontás, mindenképpen vizsgáljunk meg más alternatívákat is. Sok esetben csak amiatt tűnik réginek, csúnyának a burkolat, mert a fugák elszíneződtek az évek alatt, így a fuga átfestésével és a burkolat alapos tisztításával elkerülhető a teljes csere. Ha a fuga kiesett, töredezett, akkor lehetőség van a fuga cseréjére is a burkolat cseréje nélkül. Természetesen a teljes cserére is mindig lehetőség van, viszont készüljünk fel rá, hogy ez nagy munkát és rengeteg hulladékot jelent.

Bútorok

A felújítások során sokszor kerülnek kicserélésre a bútorok is, érdemes elgondolkozni azon, hogy a teljes bútor felesleges, vagy csak például a színe nem tetszik. Ha például a konyhaszekrényünkkel nem vagyunk kibékülve, de az elrendezését szeretjük, elképzelhető, hogy megoldást jelent kizárólag a frontok cseréje is. Nézzünk körül az interneten is, mielőtt gyorsan kiválasztanánk egy bútort, elképzelhető hogy más boltban sokkal olcsóbban megkapjuk ugyanazt.

Konténerbérlés, sittszállítás

A felújítás mértékétől függetlenül, a renováció után biztosan rendelkezni fogunk bizonyos mennyiségű hulladékkal, így szükségünk lesz a sittszállításra, építési törmelék szállítására. Ha nem is jelentős anyagi haszon miatt, hanem inkább környezetünk megóvása érdekében érdemes annyi anyagot újrahasznosítani, amennyit csak lehet. Ennek érdekében a felújítás ideje alatt érdemes a különböző típusokat külön gyűjteni.

Néhány hulladék, melynek újrahasznosítására lehetőség van:

  • beton
  • fémhulladék
  • fahulladék
  • üveg
  • műanyag

A hulladékokat gyűjtsük szelektíven, mivel ezek külön zsákokban történő elhelyezése esetén sokkal egyszerűbb lesz a végső hulladékszállítás.

Természetesen ha az újrahasznosítható anyagokat külön válogatjuk, akkor is biztosan kell konténert rendelnünk, ezt nem tudjuk megspórolni.

Ha Önnek is konténerre van szüksége, hívjon minket a +36 70 368-5824 telefonszámon! Kollégáink évtizedes tapasztalata a garancia arra, hogy építési, felújítási, vagy lomtalanítási munkáját sikerrel zárhatja!

Árainkról a következő linken tájékozódhat: KONTÉNER ÁRAK

konténer rendelés előtti hasznos tudnivalókat a következő linken találja: KONTÉNER RENDELÉS ELŐTT

 

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!