Ha konténert rendelünk, akkor általában nekünk kell intézni a területfoglalási engedélyt a kihelyezéshez. Következő bejegyzésünkben az engedély ügyintézésének leírásával szeretnénk segíteni ügyfeleinknek, leendő ügyfeleinknek.

Mi a területfoglalási engedély ügyintézésének menete?

Ha kerületi önkormányzati területre szeretnénk rendelni a konténert, akkor a helyi önkormányzathoz kell bemennünk és kitölteni a területfoglalási engedélyhez szükséges nyomtatványt. Sok önkormányzat honlapján is letölthető a formanyomtatvány. Ha a Fővárosi Önkormányzat által kezelt területre (például az Andrássy útra vagy a körútra) szeretnénk konténert rendelni, akkor a Fővárosi Önkormányzat honlapján érdemes tájékozódnunk.

Ezen a nyomtatványon kell megadnunk, hogy mikor és hova szeretnénk kihelyezni a konténert. Érdemes körültekintően eljárni, és valamilyen módon biztosítani a helyet már előző nap. Erre rendkívül jó megoldás például, ha a konténer helyére parkolunk az autóval. Mivel a konténerek jelentősen nagyobbak egy személyautónál, érdemes két, esetleg három autóval is foglalni a helyet. A konténer helyének foglalását különösen belső kerületekben lehet nehézkes megoldani, kérjük meg szomszédunkat, közel lakó rokonunkat, hogy segítsen nekünk a terület foglalásában.

Az engedélykérő nyomtatványon továbbá meg kell adnunk azt is, hogy melyik házszám elé kérjük a foglalást a konténer számára. Vigyázzunk, mert ha mondjuk a 18-as számhoz kérjük az engedélyt, de csak a 22-es szám előtt van hely, akkor lehet, hogy meg fog büntetni a közterület-felügyelet! A bírság összege több tízezer forintra is rúghat, érdemes tehát körültekintéssel eljárni.

Meg kell adnunk az időtartamot (napokban) és a tervezett foglalási hely nagyságát. Van, hogy vázlatos helyszínrajzot is kell mellékelnünk, de szerencsére egy kézzel rajzolt vázlat is megfelel a célnak.

A konténer kiszállítása előtt hány nappal kell intézni a területfoglalási engedélyt?

Érdemes a konténer érkezése előtt több nappal kérni az engedélyt – van olyan önkormányzat, ahol 1-2 napos az átfutási idő, de van ahol 4-5 nap is lehet. Erről is érdemes előre tájékozódni. Van, ahol extra díj ellenében lehet gyorsított eljárást kérni, ez esetben már aznap kikerülhet a konténer.

Mennyibe kerül a területfoglalási engedély kiadása?

A területfoglalás díja is kerületenként változik, 500 forinttól 3-4 ezer forintig terjedhet naponként a fizetendő összeg, ehhez hozzáadódik a néhány ezer forintos ügyintézési díj is. Vannak olyan kerületek, ahol néhány napig ingyenesen is kihelyezhető konténer, van ahol csak bejelentési kötelezettséggel jár a konténer kihelyezés.

Mindenképpen érdemes az adott önkormányzat honlapján vagy az ügyfélszolgálati irodában előre tájékozódni a konténer kihelyezési feltételekről, díjakról!

Itt megtalálható az összes budapesti önkormányzat honlapja: http://onkormanyzat.net/2010/kereses?nev=budapest

Konténert szeretne rendelni? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma a +36 70 368-5824 telefonszámon!

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!