Hát nem lenne nagyszerű és még inkább egyszerű, ha az összes szükségtelen hulladékot a garázsból, padlásról, kertből a konténerbe lehetne dobni? Természetesen nagyon jó első lépésként, ha megbíz egy konténer szállítással foglalkozó céget annak érdekében, hogy megszabaduljon a feleslegessé vált tárgyaitól, építési hulladéktól, egyéb hulladékoktól. Amikor ügyfeleink megrendelik tőlünk a konténert, sokszor merül fel ugyanaz a kérdés: „Mit tehetünk a konténerbe és mit nem szabad?”. Ez egy rendkívül fontos kérdés, melyre mindig szívesen válaszolunk!

Összegyűjtöttük, hogy miért szeretnénk, hogy bizonyos hulladékok a konténerbe kerüljenek rendelés esetén.

Szabályok és törvények, melyeket a konténerszállító cégeknek be kell tartaniuk

Természetesen számos előírás létezik Magyarországon a hulladékkezelésre vonatkozóan, hogy mi kerülhet a hulladéklerakóba és mi nem. Ezeknek az előírásoknak a fő mozgatórugója az, hogy védjék a környezetünket, illetve meggátolják az egyéneket a környezetszennyezésben. Mivel ezeket az előírásokat nem ismeri mindenki, szívesen segítünk ebben Önnek, hogy véletlenül se kerülhessen olyan anyag a konténerbe, mely veszélyes lenne környezetünkre!

Veszélyes hulladékok

Számos olyan hulladék van a háztartásban, melyet nem is biztos, hogy veszélyes anyagnak gondolunk, pedig ezek kezelése csak a szigorú előírások betartásával lehetséges, ellenkező esetben rendkívüli környezetkárosító hatása van. Előfordulhat az is, hogy már olyan régen tettük a polcra a vegyszereket, hogy ezekről lekopott a felirat és már nem emlékszünk arra, hogy pontosan mi volt az. Kérjük, hogy az ilyen anyagok sose kerüljenek a megrendelt konténerbe!

Alapvetően előforduló veszélyes anyagok a háztartásban:

 • Akkumulátorok
 • Szárazelemek
 • Étolaj és zsír
 • Festékek, tinták, ragasztók és gyanták, oldószerek
 • Növényvédő szerek
 • Kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezések
 • Gyógyszerek hulladékai
 • Klór-fluor-szénhidrogéneket tartalmazó kiselejtezett berendezések
 • Fertőzésveszélyes egészségügyi hulladékok
 • Savak, lúgok, fényképészeti vegyszerek, mosószerek
 • Fénycsövek és egyéb higanytartalmú hulladékok

 

Mi történjen ezekkel a hulladékokkal?

Ezeket mindenképpen külön gyűjtsük, ne dobjuk be a rendelt konténerbe (se a szemeteskukába a hétköznapokban!). Tároljuk olyan helyen, ahol gyermekek nem férhetnek hozzá, amikor pedig egy nagyobb mennyiséget összegyűjtöttünk, szállítsuk el ezeket egy hulladékgyűjtő udvarba, ahol veszélyes anyagokat is átvesznek!

 

Konténerszállítás – az első a biztonság!

Amikor Ön konténert rendel tőlünk, bármikor állunk rendelkezésre, legjobb tudásunkkal fogjuk teljesíteni megrendelését! Szeretnénk a legtöbbet lehetne kihozni a hulladék újrahasznosításából, feldolgozásából, szállításából! (Olvassa el az 5 módszer, hogy megszabaduljunk a felesleges lomoktól című cikkünket.) Abban az esetben viszont, ha a konténerben nem ismert vegyszerek, olajok, anyagok vannak, azzal veszélyeztetik kollégáink és környezetünk egészségét is! Kérjük, hogy ha nem biztosak valamilyen anyag elhelyezésében, hívják kollégáinkat bizalommal!

Amennyiben konténerszállításra van szüksége, hívjon minket a +36 70 368-5824 telefonszámon!

Árainkról a következő linken tájékozódhat: KONTÉNER ÁRAK BUDAPESTEN

A konténer rendelés előtti hasznos tudnivalókat a következő linken találja: KONTÉNER RENDELÉS ELŐTT

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!