Amennyiben konténer rendelésére van szükségünk, a kérdés, hogy pontosan hova fogjuk ezt elhelyezni? Közterületre, vagy magánterületre?

Konténer rendelés közterületre

Amennyiben például Budapest belvárosában élünk, szinte biztos, hogy csak közterületen tudjuk elhelyezni a megrendelt konténert. Minden esetben, amikor az Önkormányzat tulajdonában lévő közterületre, vagy arra a telekhatáron átnyúlva konténert (vagy bármilyen más tárgyat, berendezést, illetve anyagot) szeretnénk elhelyezni, szükségünk lesz a területfoglalási engedélyre a helyileg illetékes önkormányzattól. Az engedélyt személyesen kell kérvényezni az ügyfélnek, vagy a nevében hivatalosan eljárónak. Ha kitöltöttük a nyomtatvány és meg is kaptuk a területfoglalási engedélyt, a következő feladatunk az lesz, hogy az engedélyen szereplő helyet lefoglaljuk a konténer számára. Minimum 2, de inkább 3 személyautó méretű területet kell lefoglalni annak érdekében, hogy a teherautó le tudja helyezni a konténert, majd amikor az megtelik, ismét fel is tudja venni. Sajnos nem egy esetben fordult elő, hogy ügyfeleink csak szalaggal és bójákkal próbálták meg lefoglalni a helyet, viszont mások ezt arrébb helyezték, beparkoltak a területre. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, kérjük meg szomszédunkat, barátainkat, hogy segítsenek a területfoglalásban!

Szeretnénk kiemelni, hogy a területfoglalási engedélyt nem áll módunkban ügyfeleink helyett intézni. Amennyiben bírságot szab ki a közterület felügyelet, az illetékes szerv, ez minden esetben a megrendelőt terheli.

Konténer szállítás magánterületre

Amennyiben a saját telekhatárunkon belül szeretnénk elhelyezni a konténert, a területfoglalással nem kell bajlódni, viszont néhány dolgot mindenképpen érdemes figyelembe venni. Ha az udvarra szeretnénk letenni a konténert, akkor fontos kérdés, hogy mekkora a kapu, mivel az autónak szüksége van 3 méter szélességre. Fontos, hogy a kapu fölött ne legyenek benyúló faágak, tárgyak, berendezések, a kapunak ne legyen teteje, amibe esetleg az autó gémje beleakadhat.

Az udvaron szükséges lesz még minimum 4-5 méter, hogy a konténer megfelelően lehelyezésre kerülhessen. Fontos kérdés, hogy addig a pontig, ahol le kell helyezni a konténert, milyen az útburkolat. Sima föld, laza talaj, esetleg olyan útburkolat, ami megsüllyedhet? Ha megsüllyedhet az útburkolat, akkor érdemes átgondolni a konténer pontos helyét, mivel ezt az esetleges kárt nem tudjuk ügyfeleink számára megtéríteni. Természetesen érdemes azt is átgondolni, hogy a pakolásra kerülő sitt, hulladék hol helyezkedik el a telken, ehhez mérten tervezzük meg a konténer pontos helyét!

Olvassa el további cikkünket a konténer rendelés előtti hasznos tudnivalókról, vagy nézze meg aktuális konténer rendelési árainkat!

Cégünk több, mint 20 éve foglalkozik konténer szállítással, sittszállítással. Amennyiben konténerre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 70 368-5824 telefonszámon!

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!