Előző cikkünkben (a bejegyzéshez kattintson: selejtezés, lomtalanítás) már összegyűjtöttünk néhány jelet, mely arra mutat, hogy túl sok dolgunk van, feleslegesen halmoztunk fel bizonyos használati tárgyakat otthonunkban. Tudjuk, hogy nem egyszerű bevallani magunknak, hogy olyan dolgokhoz kötődünk, amikhez nem kellene, de ezekre a jelekre is érdemes lehet odafigyelni:

1. Szentimentálisak vagyunk – a szeméttel kapcsolatosan

Az ember kötődni tud a legegyszerűbb dolgokhoz is. Talán van a garázsban, tárolóban egy régi lámpánk a nagymamától. Lehet, hogy nincs már meg a búrája se, nem tudja betölteni valós funkcióját. Habár bármikor ránézünk, kellemes emlékek jutnak eszünkbe, de ne felejtsük el közben, hogy jelenleg csak a port gyűjti, nem használjuk lakásunkban, csak tologatjuk oda, ahol a legkevésbé van útban.

Minden családnak vannak ilyen tárgyai az otthonában. Semmi hasznuk sincs, de érzelmileg kötődünk hozzájuk. Semmi probléma sincs azzal, ha megtartunk emlékeket, fényképeket a közös élményekről, de nyilván nem tarthatunk meg mindent.

Persze nem egyszerű a feladat, de érdemes végigmenni a tárgyainkon, a 16 gyerekkori emlékbögrére, a nagymama búra nélküli lámpájára, vagy a kikopott, rossz állapotban lévő fotelekre teljesen nyilvánvalóan nincs szükség.

2. A hátizsák, utazótáska egy hétig érintetlenül hever

Mindenkivel előfordult már, hogy egy utazás, kirándulás után hazaérve nem volt energiája kipakolni a táskát és azt inkább a követező napra hagyta. De előfordult az is, hogy egy hétig nem pakoltuk ki? Ennek egy teljesen nyilvánvaló oka van. Amiatt nem kellett kipakolni azt a táskát, mert egyáltalán nem hiányoztak a dolgok, amik benne voltak.

Ha hazaérkezik egy hosszabb-rövidebb utazásról és nem érzi a szükségét annak, hogy akár hetekig kipakolja a táskáját, akkor ez egy elég jó jel arra, hogy túl sok dolga van.

Azért nem hiányoznak ezek a dolgok, mert minimum kettő van ezekből.

Persze, ha kettő van valamiből, az még érthető lehet – hiszen mindig kell lennie egy tartaléknak… De ha jobban belegondolunk, itt is nyilvánvaló, hogy nincs szükségünk 5 hajkefére, 2 zacskó mini tusfürdőre vagy épp 20 kontaklencse tartó dobozra.

3. Mindenből több van, mint egy

A mai társadalomban nem szokatlan, hogy elfelejtjük, hogy miből mennyi van otthon. Ez az alapja ennek a bejegyzésnek. Túl sok dolgunk van, amiket folyamatosan elfelejtünk, hogy hova raktunk és sosem találjuk ezeket, amikor szükség lenne rájuk.

Ha például elmegyünk a boltba, akkor veszünk egy csomag ragasztószalagot, még mielőtt visszagondolnánk, hogy van már otthon legalább négy. De kinek van szüksége öt ragasztószalagra?

Ez amiatt van, mert túl sok dolgunk van és nem tudjuk nyomon követni, hogy pontosan mennyi és hol van ezekből. Mindig újat veszünk, ahelyett, hogy megkeresnénk a már otthon lévőt és azt használnánk el, ennek az eredménye pedig az, hogy tele van a lakásunk szükségtelen dolgokkal.

Ideje konténert rendelni!

A selejtezést minden évben érdemes egyszer, vagy kétszer elvégezni. Első körben mindenképpen próbáljuk meg eladni, eladományozni, odaadni másoknak a számunkra felesleges dolgokat. Amikor viszont már csak olyan dolgok vannak, amikre másoknak sincs szüksége, akkor rendeljünk egy konténert, ezt helyeztessük el a megfelelő helyre és dobjuk ki a felesleges tárgyakat!

Amennyiben konténerszállításra van szüksége, hívjon minket a +36 70 368-5824 telefonszámon!

Árainkról a következő linken tájékozódhat: KONTÉNER ÁRAK BUDAPESTEN

konténer rendelés előtti hasznos tudnivalókat a következő linken találja: KONTÉNER RENDELÉS ELŐTT

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!