Zárja az októberi kerti munkálatokkal az éves kerti munkákat. Ilyenkor még számos feladat várja a kert tulajdonosokat azért, hogy tavasszal szép és rendezett kertben élvezhessék a mindennapokat. A kerti munkákban a kicsik is szívesen segítenek, használják ki ezt az időszakot, tegyék remek családi tevékenységgé a kertrendezést, az összegyűlt hulladékok számára pedig a tökéletes megoldás a konténer rendelés.

Milyen feladatokat kell elvégezni?

Először is nagyon fontos feladat, hogy a konyhakerttel rendelkezők még a fagy előtt betakarítsák a zöldségeket, hogy azok ne menjenek tönkre. Ezután érdemes a földet felásni és megtrágyázni, komposzttal feltölteni. A komposzt által a jövő tavasszal elültetett növények sokkal ellenállóbbak lesznek és jobban fejlődnek. Ezután következhet a lehullott falevelek összegereblyézése, és a fű utolsó nyírása. A füvet érdemes szellőztetni is, amivel a fű közül eltávolíthatja az elhalt növényi részeket, gyomokat. Erre kiválóan alkalmas kézi szerszámok állnak rendelkezésre, de nagyobb kertek esetében érdemes a speciálisan erre a célra kialakított fűszellőztető gépeket alkalmazni. A kiégett területeket újra lehet füvesíteni, és érdemes trágyázni a füves területen is.

Fakivágás, faültetés

Az őszi időszakban érdemes a fák elszáradt ágait eltávolítani, illetve kivágni a kiszáradt, elkorhadt fákat. A nagyobb fák kivágásához érdemes szakembert hívni, hogy ne történjen baleset. Ilyenkor érdemes a faültetésbe is belevágni, például a gyümölcsfák esetében. A fáknak jó 1-2 héttel korábban kiásni a gödröt, abba marhatrágyát és komposztot tenni. Az ültetés előtt hagyni, hogy a fa jól megszívja magát vízzel, majd ültetés után is alaposan be kell locsolni. Kisebb fák esetében és szeles helyeken érdemes a fákat kikötözni, hogy ne dőljenek ki.

Madáretetők elhelyezése

A kert és a növények mellett ne feledkezzen meg az élővilágról és a madarakról sem. Az őszi feladatok közé tartozik a madáretetők kihelyezése és élelemmel való megtöltése, amit a tél folyamán folyamatosan pótolni kell.

Konténer rendelés Budapest

Ha az őszi kertrendezés során olyan nagy mennyiségű kerti hulladék, falevél, fű, föld, murva és egyéb hulladék keletkezik, amit nem tud elhelyezni a kukában, a vegyes hulladék konténer rendelés kiváló megoldás, hiszen könnyen megszabadulhat a kerti hulladékoktól. Az InterBridge-Trade Kft-nél 4-8 m3-es konténer bérlés lehetséges, amit egész Budapest területén tudunk biztosítani. Válasszon minket és foglaljon időpontot minél hamarabb.

Konténer rendelés esetén keressen minket elérhetőségeinken!

E-mail cím: m.pal@interbridge-trade.hu
Mobilszám: +36/70-368-58-24

 

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!