A nyári uborkaszezonban érdemes lehet elgondolkozni az iroda lomtalanításán, az iratok rendszerezésén. A raktárépületben, vagy helyiségben lévő iratok átnézése, a már feleslegessé váltak megfelelő megsemmisítésével rengeteg hely szabadulhat fel, illetve sokkal egyszerűbben megtalálhatókká válnak a szükséges dokumentumok. Az irodai eszközök, felszerelések túlzott beraktározása is problémás lehet, érdemes átgondolni, hogy kinek mire lehet szüksége az irodában, ezek mennyiségét meghatározni és az alapján inkább többször rendelni egy évben, minthogy a beszáradt tollakat, hibajavítókat (ezzel együtt pedig lényegében pénzt) kelljen kidobni.

Az iroda lomtalanításához, rendbe tételéhez adunk néhány tippet a következőkben.

Határozza meg a célt

Mielőtt nekiugrik a feladatnak, gondolja át, hogy pontosan mi a cél. Cége esetleg hely problémákkal küzd, nincs hova tenni a felgyülemlett iratokat? A kollégák nehezen találják meg a szükséges dokumentumokat? Esetleg a raktárban lévő rendetlenség miatt az ügyfeleket lassabban tudják csak kiszolgálni? Ha azonosította a problémákat, akkor sokkal egyszerűbb meghatározni a stratégiát, a prioritásokat, így a kívánt cél elérése sokkal egyszerűbb lesz.

Nagyon fontos kiemelni, hogy a vezetők elkötelezettsége nélkül sokkal nehezebb ilyen feladatokat kiadni a kollégáknak. A hatékonyságot hihetetlen mértékben növeli, ha például a cégvezető is felveszi a munkásruhát és együtt pakol, válogat a kollégákkal.

A sikerhez szintén nagyban hozzájárul, ha egy fő kijelölésre kerül felelősként a projektre, ő lesz az, aki meghatározza, hogy ki mit csinál, milyen határidővel és milyen elvek mentén. Ha megfelelő projektvezető nélkül mindenki elkezd csinálni valamit, a végén csak káosz lesz az egészből…

Kezdje azokkal, amiket meg szeretne / meg kell tartani

Az iroda lomtalanítása, rendbe rakása ijesztő lehet elsőre, de próbálja megőrizni a nyugalmát menetközben. Néha egyszerűbb azokat a dolgokat meghatározni, amiknek mindenképpen maradniuk kell, ahelyett, hogy mit kellene kidobni. Jó megoldás lehet, hogy az irodában mindenre rakjanak egy post-itet, amit a kollégák közül valaki használt a nap folyamán. Ha ezt 1-2 hétig folytatják, ki fog derülni, hogy mi az, amit valóban használnak és mi az, ami csak porfogóként funkcionál.

Fontos annak meghatározása is, hogy amit nem használunk, az rossz vagy csak felesleges. Ha működő, de felesleges tárgyunk, berendezésünk van az irodában, érdemes elgondolkozni az adományozáson (az adott dologra szüksége lehet például akár egy óvodának, iskolának is), így a társadalmi felelősségvállalást erősítve cégünknél.

Bátorítsa a kollégákat a saját munkaállomásuk rendberakására

Kérjen meg mindenkit arra, hogy rakja rendbe a munkaállomását, legyen ez egy asztal, vagy akár egy iroda. Ha a munkatársaknak nehezen megy a kezdet, bátorítsa őket, hogy állítsanak be egy időzítőt mondjuk 10 percre és azalatt nézzenek át egy kisebb területet, például egy fiókot. Ha találnak olyan felszerelést, amire nincs szükségük, vigyék vissza a raktárba / a felelős kollégának adják vissza. Ha már használhatatlan, akkor pedig dobják ki.

Konténer szállítás Budapesten

Ha nagyobb mennyiségű huladék keletkezik a lomtalanítás során, a legegyszerűbb megoldásként javasoljuk a konténerszállítást. Ha Önnek is konténer rendelésre van szüksége, hívjon minket a +36 70 368 5824 telefonszámon!

Árainkról a következő linken tájékozódhat: KONTÉNER RENDELÉS ÁRAK

 

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!