A kerti munkák ősszel sem szünetelhetnek. Még a fagyok előtt fel kell készítenünk a veteményeskertet, a virágágyásokat, a bokrokat és a fákat a téli pihenőre. De mihez kezdjünk a kertrendezés során keletkezett zöldhulladékokkal?

Kisebb mennyiségű zöldhulladék estén kézenfekvő megoldás lehet a házi komposztálás. Összegyűjthetjük a komposztban a zöldség- és gyümölcshulladékokat, az elszáradt növényeket, a lenyírt füvet stb., melyeket aztán később, humusz formájában visszajuttathatunk a földbe. Ha nagy tételű zöldhulladékról van szó, akkor nehezebb dolgunk lehet a komposztálással. Ilyenkor célszerű konténert bérelni, és a hulladékokat azzal elszállíttatni.

Milyen zöldhulladékok kerülhetnek egy sitt konténerbe?

Levelek: a lehulló falevelek bár szép színeket visznek a kertbe, a gyepnek semmiképpen sem tesznek jót. A talajnak elegendő nedvességre és fényre van szüksége. Ne habozzunk tehát a faleveleket rendszeresen összegyűjteni és egy konténerben elszállíttatni!

Gyep: az utolsó fűnyírás időpontját célszerű legkésőbb novemberben elvégezni. A nyesedéket (ha tehetjük) elhelyezhetjük a házi komposztálóban, és felhasználhatjuk a mulcsozásnál, vagy el is szállíttathatjuk egy hulladék konténerben.

Gallyak és ágak: szabaduljunk meg az elkorhadt, öreg ágaktól, és a túllombosodott daraboktól is! Bár a sövények, a bokrok és a fák mind-mind egyéni bánásmódot igényelnek, szakszerű metszéssel sokat tehetünk a fejlődésükért. Ha elegendő levegőhöz és napfényhez jutnak a téli időszakban, azt újra terméssel hálálhatják meg.

Növények, zöldségek és gyümölcsök: fontos, hogy mindent eltávolítsunk a kertből és a gyepről, ami elszáradt vagy a földre hullott. Ugyanis minél jobban lélegzik a termőföld és gyep, annál nagyobb az esélye annak, hogy gond nélkül vészeli át a telet.

Mit nyerünk a konténeres szemétszállítással?

A gyakorlott kertművelők tudják, hogy a komposztálás lassú folyamat. Ha nincs elég időnk ezzel foglalkozni, vagy mielőbb megszabadulnánk a kerti zöldhulladékoktól, akkor tegyünk egy próbát a konténerszállítással!

Ha hulladék konténert bérlünk, biztosak lehetünk a zöldhulladékok szakszerű szállításában és utókezelésében is. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy összegyűjtsük a faleveleket, gallyakat és ágakat. Azzal, hogy nagytakarítást végzünk a kertben, és gondoskodunk a zöldhulladékok konténeres szállításáról, hozzájárulhatunk a környezet megóvásához is.

Hulladék konténer árak

A konténer rendelés árak a konténerek méretétől, darabszámától, a kölcsönzés idejétől és a telepítés helyszínétől is függhetnek. Cégünktől 4-8 m3-es konténereket bérelhet rövidebb és hosszabb időre Budapest teljes területén. Akár a zöldhulladékok elszállításához, akár építési törmelékek vagy hagyaték elszállításához keres megbízható céget, jó helyen jár.

Keressen fel minket elérhetőségeinken, és kérjen ajánlatot a konténeres hulladékszállításra!
E-mail cím: sittkonteneres@gmail.com
Telefonszám: +36/70-368-58-24

Olvassa el régebbi bejegyzéseinket is!

Konténer árak

Sittszállítás

Konténer rendelésért hívjon! +36 70 368-5824

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Hívjon most!